7/7 - (1 امتیاز)

لوله گالوانیزه سنگین یا لوله سیاه سنگین، از جمله کالاهای آهنی است که بسیاری از مشتریان لوله به دنبال این محصول هستند. ساخت انواع لوله پس از رفع مشکل انتقال آب به محل زندگی آغاز شد. آب نقش کلیدی در شکل گیری تمدن اولیه و حیات بشر دارد. در ابتدا از ساقه گیاهان در هدایت آب استفاده می‌شد. اما با گسترش جوامع و بیشتر شدن مسیرهای انتقال، استفاده از چنین موادی مناسب نبود. دستیابی انسان به تکنولوژی ساخت لوله‌های فلزی، موجب رونق گرفتن این بازار شد.

امروزه انواع لوله‌های فلزی نظیر لوله سنگین در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. خواص منحصر به فردی که فولاد برای لوله فراهم می‌کند، موجب شد تا کاربرد لوله‌ها فراتر از انتقال آب رود.

لوله گالوانیزه سنگین چیست؟

لوله گالوانیزه سنگین، یکی از انواع لوله گالوانیزه است که در بازار وجود دارد. لوله گالوانیزه سنگین نیز مانند لوله گالوانیزه سبک از جنس فولاد است. این لوله در مصارف آب رسانی و بهداشتی در ساختمان ها، همچنین سازه های فلزی سنگین و یا استفاده در پل های هوایی به کار برده می شود.

این نوع از لوله ها دارای ضخامتی بالاتر از سه میلی متر هستند و تولید آن ها در سایز های مختلف از 2/1 اینچ تا 8 اینچ انجام می شود. این لوله ها از نظر ضخامت به دو نوع لوله گالوانیزه سنگین و نیمه سنگین تقسیم بندی می شوند و بسته بندی آن ها به صورت بندیل شده است. فروش لوله گالوانیزه سنگین، طبق وزن هر بندیل صورت می ‌گیرد.

لوله گالوانیزه سنگین چیست

لوله سنگین چیست؟

اما در سال های اخیر نیاز به انتقال سیالات با فشار بالاتر باعث شده است که ساخت لوله هایی با استحکام و خواص مکانیکی بالاتر مورد توجه قرار گیرد. این لوله ها جداره ی ضخیم تری نسبت به سایر لوله ها دارند و در سایز یکسان وزن بیشتری دارند به همین دلیل به عنوان لوله سنگین یا گوشتدار شناخته می شوند.

استاندارد ضخامت لوله

موسسات مختلفی نسبت به استاندارد سازی و ارائه ی مشخصات لوله ها اقدام کرده اند. در این میان جامعه تست و مواد آمریکا (ASTM)، جامعه مهندسان مکانیک آمریکا(ASME) و انستیتوی پتروشیمی آمریکا(API) شناخته شده ترین سازمان ها برای ارائه ی مشخصات لوله ها هستند.

مشخصات لوله شامل دو مقدار است. سایز نامی لوله و رده ی لوله.

سایز نامی لوله گالوانیزه سنگین

سایز نامی لوله

سایز لوله به صورت NPS یا سایز اسمی لوله (Nominal Pipe Size) بیان می شود. تمام لوله های با NPS یکسان دارای قطر خارجی برابر هستند اما در مورد قطر داخلی آن ها نمی توان اظهار نظر کرد. قطر داخلی لوله با بیان رده ی لوله ی مشخص می شود. با اطلاع از ضخامت یا رده ی لوله می توان به راحتی قطر داخلی لوله را مشخص کرد. دلیل این مساله این است که از اتصالات یکسان برای لوله های با NPS مساوی صرف نظر از ضخامت جداره ی آنها استفاده شود.

رده ی لوله

رده ی لوله های فولادی روشی ست که برای بیان ضخامت جداره ی لوله از آن استفاده می شود. رده یک پارامتر کلیدی ست که مستقیما با مقاومت لوله و استحکام آن برای کاربردهای خاص در ارتباط است. رده ی لوله ی یک عدد بدون واحد است.

رده شامل اعداد زیر است:

5, 5S, 10, 20, 30, 40, 50, 60, 80, 100, 120, 140, 160, STD, XS, and XXS

متداول ترین رده های لوله 40 و 80 است. هرچه رده ی لوله افزایش یابد ضخامت جداره ی لوله نیز زیاد می شود. از آنجایی که با داشتن NPS قطر خارجی لوله مشخص است با اطلاع از رده لوله می توان قطر داخلی آن را نیز مشخص نمود.

کاربرد لوله گالوانیزه سنگین

کاربرد لوله گالوانیزه سنگین

این مدل از لوله های فولادی، دارای کاربرد های زیادی هستند و در صنایع مختلف می توان از آن ها برای انتقال آب، به ویژه در شرایطی که دمای محیط بالا باشد، استفاده کرد. لوله گالوانیزه سنگین دارای پوشش محافظی از گالوانیزه گرم بوده که جلوی پوسیدگی در اثر عبور جریان را گرفته و از گرفتگی لوله ها و همچنین ترکیب فلزات سنگین با جریان آب عبوری جلوگیری خواهد کرد.

در رابطه با تفاوت لوله گالوانیزه سنگین و لوله گالوانیزه سبک می‌توان گفت، همان گونه که از نام این لوله‌ها نیز مشخص است، تفاوت اصلی آن ها در وزن و ابعاد این لوله ها می باشد و این مقادیر با استفاده از استاندارد DIN2440 تعیین می‌شوند.

لوله گالوانیزه سنگین در مقایسه با لوله گالوانیزه سبک دارای ضخامت بیشتری است و  به علت داشتن پوشش فلز روی دچار زنگ زدگی نمی شود.

از لوله گالوانیزه سنگین در پالایشگاه ها، پتروشیمی ها، مصارف معمولی، صنایع، خطوط انتقال سیالات به خصوص آب و همچنین برای سرمایش و گرمایش استفاده می شود.

لوله گالوانیزه سنگین دارای مقاومت بالایی در مقابل حرارت و دمای بالا بوده و در تماس مستقیم با آتش و همچنین درون مبدل های حرارتی یا کندانسورها از این لوله ها استفاده می شود.

لوله گالوانیزه گرم یا سرد؟

لوله های گالوانیزه از فولاد نرم تولید می شود و سپس فرآیند گالوانیزاسیون انجام شده به دو روش سرد و گرم بر روی لوله انجام می شود.

محبوب ترین روش گالوانیزاسیون ،  روش گرم است که لوله را در حمام فلز روی غوطه ور می کنند.

در نوع سرد ضخامت لایه روی ایجاد شده کمتر از ضخامت لایه ی پوشش روی در حالت گرم می باشد.

در روش گالوانیزه سرد از روش هایی همانند اسپری کردن و پوشش دهی الکترولیتی استفاده می شود و بدلیل اینکه پوشش ایجاد شده بر روی آن نازک است پس از مدتی از بین می رود.

امروزه لوله های گالوانیزه گرم (Hot dip galvanized) کاربرد بیشتری نسبت به گالوانیزه سرد دارد و در شرایط مختلف آب و هوایی استفاده می شود.

به طور کلی لوله های گالوانیزه گرم نسبت به لوله گالوانیزه سرد براق تر هستند.

طول عمر لوله گالوانیزه گرم بیشتر از لوله گالوانیزه سرد است.

تولید لوله گالوانیزه سنگین

تولید لوله گالوانیزه سنگین

تولید لوله گالوانیزه سنگین در شاخه های 6 متری و ضخامت های 2.5mm تا 4.8mm انجام می شود. شرکت های مختلفی در سراسر کشور وجود دارند که تولید لوله گالوانیزه سنگین را انجام می‌دهند.

تولید این لوله را باید مطابق با استاندارد های لازم انجام داد. به گونه‌ای که تولید این لوله ها بر اساس استاندارد های ابعادی، آزمون و بررسی DIN 2441, ISIRI3765, BS1387 صورت می گیرد.

قیمت لوله گالوانیزه سنگین

قیمت لوله گالوانیزه با توجه به ضخامت، وزن و سایز لوله تعیین می شود. با توجه به نیاز خود می توانید انواع این لوله را در شاخه های 6 متری و در وزن ها، سایز ها و ضخامت های مختلف تهیه کنید.

درصورت نیاز به مشاوره می توانید به صورت رایگان از مشاوران باتجربه گروه صنعتی فانو کمک بگیرید. همچنین برای اطلاع از قیمت لوله گالوانیزه سنگین، با ما تماس بگیرید.

 

تفاوت لوله گالوانیزه سنگین با سبک

لوله های گالوانیزه نسبت به لوله گالوانیزه سبک از ضخامت بیشتری برخوردار می باشد. این لوله ها چون دارای پوششی از جنس فلز روی هستند، بنابراین دچار زنگ زدگی نمی‌ شوند و در برابر رطوبت مقاومت بسیار زیادی دارند‌. از لوله های گالوانیزه سنگین برای مصارف بهداشتی و آبرسانی در ساختمان استفاده می کنند.

لوله گالوانیزه سنگین در شاخه های ۶ متری تولید می‌ شوند و دارای سایز ۲.۱ اینچ تا ۶ اینچ هستند. همچنین ضخامت آن ها ۲.۵ میلی متر تا ۴.۸ میلی متر می باشد.

از جمله تولید کنندگان برتر در زمینه تولید لوله های گالوانیزه می توان به شرکت های گروه صنعتی درپاد، لوله و پروفیل سپنتا و شرکت نورد و پروفیل ساوه اشاره کرد. تولید لوله های گالوانیزه سنگین بر اساس استانداردهای ابعادی، آزمون و بررسی DIN 2441, ISIRI3765, BS1387 صورت می‌ گیرد.

وزن لوله گالوانیزه سنگین

وزن لوله گالوانیزه سنگین

لوله های گالوانیزه از کاربرد زیادی برخوردار می باشند و در صنایع مختلف مانند صنعت ساختمانی از آنها استفاده زیادی می شود. بنابراین لازم است که جدول وزنی این لوله ها را در اختیار داشت. برای داشتن جدول استاندارد از لوله های گالوانیزه لازم است که پارامترهایی مثل چگالی و قطر، با دقت زیاد در فرمول گذاشته شوند.

محاسبه کردن وزن لوله گالوانیزه یکی از موضوعات مهمی است که مصرف کننده ها به آن توجه زیادی می کنند. همچون وزن لوله و قیمت لوله دارای ارتباط مستقیم با یکدیگر می باشند. با استفاده از فرمول می‌ توان وزن لوله گالوانیزه سنگین را محاسبه کرد.

داشتن شناخت در رابطه با روش محاسبه وزن لوله های گالوانیزه سنگین و دیگر انواع لوله های فولادی امری بسیار مهم می باشد. بنابراین باید با فرمول محاسبه وزن لوله آشنا بود. در صورتی که قطر و ضخامت لوله در نظر گرفته شود، می توان وزن لوله را محاسبه کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت گروه صنعتی فانو مراجعه کنید.